Мерач на фреквенција на ЗАТЕГНАТОСТ НА КАИШ PHL FM 10/400 

Брзо и лесно откривање на вибрации и напнатост на ременот-каишот

Мерачот за фреквенција на каишот-ременот SKF е двокомпонентен систем кој се состои од рачен мерач прикачен на оптички сензор преку електронска калиба.

Сензорот користи инфрацрвен зрак за да ги открие вибрациите на жицата на ременот-каишот и испраќа сигнал до мерачот.

 (Сензорот вклучува ЛЕД што произведува портокалово светлосно зрак за да помогне во насочувањето на невидливиот инфрацрвен зрак.)

 Споредувајќи го овој влез со вибрациите на кварцниот кристал, мерачот ја пресметува природната фреквенција на појасот-ременот.

 Резултатот е прикажан во прозорецот на екранот како херци (осцилации во секунда).

Внатрешното програмирање на мерачот исто така може да го пријави затегнатоста на ременот во единици на сила (или њутн или фунти-сила) под услов операторот да ја внесе масата на ременот-каишот и должината на распонот користејќи ја рачно управуваната тастатура.

 

  • Лесен за користење
  • Не е потребна обука
  • Откривање на вибрации/фреквенција и напнатост на ремен-каиш преку оптички сензор (инфрацрвен)
  • Портокаловиот LED генериран зрак поддржува насочување на сензорот
  • Мерен систем базиран на многу стабилен кварцен кристал
  • Способен опсег на фреквенции: 10 Hz до 400 Hz
  • Вклучен е прецизен механички резонатор (камертон) за проверка на калибрацијата на точка фреквенција
  • Видлива и звучна комуникација со операторот
  • Лесен, рачен уред

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!