SKF rolling bearings mounting & dismounting instructions

Инструкции за монтирање и демонтирање на лежишта на SKF

Монтажата е една од критичните фази на животниот циклус на лежиштето.

Ако лежиштето не се монтира правилно со користење на соодветниот метод и алатки, тоа негативно ќе се одрази на неговиот животен век.

Поединечни апликации може да бараат механички, топлински или хидраулични методи за монтирање за правилно и ефикасно монтирање на лежиштето.

Иако демонтираното лежиште не може повторно да се користи, соодветните методи и алатки за демонтирање помагаат да се спречи оштетување на другите компоненти на машината, како што се вратилото и куќиштето, кои често се користат повторно.

Дополнително, неправилните техники за демонтирање може да бидат опасни за персоналот за одржување.

Веб-апликацијата SKF за монтирање и демонтирање на тркалачки лежишта обезбедува чекор-по-чекор инструкции за најсоодветните методи и алатки за монтирање и демонтирање на повеќето тркалачки лежишта на SKF на безбеден и ефикасен начин.

Ве молиме имајте предвид дека тешкотиите при монтирање може да укажат на тоа дека производите се фалсификувани.

Фалсификуваните производи најдобро се избегнуваат со купување преку SKF или овластени дистрибутивни канали.

Ако се сомневате дека сте добиле фалсификувани производи, ве молиме контактирајте со:

                                 blagoja.skf@gmail.com;            info@bbunikoop.com.mk;          unikoop@t.mk;

                                              natasa@bbunikoop.com.mk;      natasa_dimeska@yahoo.com

 

Или со службата на SKF т.е.            genuine@skf.com за потврда.

Превземете ја апликацијата за iOS

app-store

Превземете ја апликацијата за Android

play-store
bbunikoop-logo-novo

ДОВЕРБА И ВРВЕН КВАЛИТЕТ – СТЕКНАТИ И ДОКАЖАНИ НИЗ 35 ГОДИШНА ТРАДИЦИЈА