Алатка за порамнување на ременици TKBA 40

 

Високо точна алатка за порамнување на ременица со V-појас

SKF TKBA 40 ги порамнува макарите со V-ремен во жлебовите.

V-водичите и моќните магнети овозможуваат TKBA 40 да се вгради во жлебовите на ременицата.

Со само две компоненти, единица што емитува ласер и единица приемник, алатката за порамнување на ременот е лесна и брза за прицврстување.

Тридимензионалната целна област на единицата на приемникот овозможува лесно откривање на неусогласеност, како и неговата природа.

Хоризонтална, вертикална, паралелна или комбинација од сите три.

Моќните магнети овозможуваат брзо и лесно прицврстување

Тридимензионалната целна област го поедноставува процесот на усогласување

Олеснува истовремено прилагодување на затегнатоста и усогласувањето

V-водичите го олеснуваат порамнувањето на широк опсег на макари со V-појас

Ги порамнува жлебовите на макарата со V-појас наместо на лицето, овозможувајќи оптимално порамнување на макари со нееднаква ширина или со различни лица

Максималното работно растојание од 6 m (20 стапки) одговара на многу апликации

Како додаток е достапен специјален страничен адаптер кој овозможува порамнување на ременици со повеќе ребрести и временски ремени-каиши, како и запчаници

SKF Belt Alignment Tools
TKBA Series

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!