Алатка-Уред за порамнување на ременици TKBA 10 и TKBA 20

Разновидни алатки за усогласување на ременици и запчаници

SKF TKBA 10 и TKBA 20 овозможуваат порамнување на макарите и запчаниците на страничното лице.

Уредот магнетски се прицврстува на внатрешната или надворешната страна на речиси секоја макара за ремен или запчаник на синџирот и нема мали делови или цели што може да се изгубат.

Ласерска линија се проектира од единицата на предавателот до рефлекторската единица поставена на спротивната ременица.

Референтната линија на единицата на рефлекторот директно го означува неусогласеноста на поместувањето и вертикалниот агол.

Рефлектираната ласерска линија прикажана на единицата на предавателот ја покажува неусогласеноста на хоризонталниот агол на сите три.

Моќните магнети овозможуваат брзо и лесно прицврстување

Олеснува истовремено прилагодување на затегнатоста и усогласувањето

Може да се користи на речиси сите машини кои користат V ремени, ремени со ленти, ребрести ремени и повеќето други ремени, како и запчаници со синџири-ланци

SKF TKBA 10 користи црвен ласер и може да се користи на растојанија до 3 m (10 стапки)

SKF TKBA 20 користи високо видлив зелен ласер и може да се користи на растојанија до 6 m (20 стапки) може да се користи дури и на отворено во сончеви услови

Цврстите алуминиумски куќишта помагаат да се обезбеди стабилност и точност на склопувањето за време на процесот на усогласување

Во зависност од проекцијата на ласерот, можно е да се одреди за каков непаралелизам се работи

SKF Belt Alignment Tools
TKBA Series

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!