Решенија за подмачкување за индустријата за храна и пијалаци

 

Лубриканти за храна

Индустријата за храна и пијалаци е предизвикувачки пазар каде што треба да се подобри ефикасноста на производството додека се одржува безбедноста и чистотата.

Здравствените грижи се зголемуваат во врска со употребата на несоодветни лубриканти во производството на различни производи од типот на храна.

Многу е важно во капацитетите за производство на храна да се користат лубриканти за храна за да се избегне потенцијално загадување на производите и непотребни трошоци поврзани со него.

 

Изборот на вистинскиот лубрикант за храна за апликацијата може да донесе повеќекратни придобивки:

  • Подобрена безбедност
  • Намалени трошоци за одржување
  • Подобрена ефикасност на обработката

Лубрикантите за храна SKF се регистрирани NSF H1 1 и сертифицирани со Kosher 2 и Halal 3.

Дополнително, тие се потпираат на стандардот ISO 21469 кој помага да се осигура дека тие се произведени и испорачани според највисоките хигиенски барања.

 

NSF: Национална санитарна фондација на САД, H1: случаен контакт со храна

Кошер: Храна подготвена во согласност со еврејските диететски закони

Халал: Храна подготвена во согласност со исламските диететски закони

Improve plant maintenance

Upgrade your bottling line

Automatic centralized lubrication for bottling lines in a brewery

Намалете го времето на застој и ризикот од контаминација со сигурни решенија за заптивање – запечатување

Истражете како стандардните и приспособени решенија за запечатување-заптивање на храна може да ви помогнат да ја зголемите достапноста на средствата и да спречите скапо одржување.

СКФ Case studies

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!