Пост обработка и пакување

Подобрете ја ефикасноста на линијата за производство на храна со SKF

Линиите за производство на храна се соочуваат со голем број предизвици: непланираните застанувања во полнењето, пакувањето или палетизирањето на средствата може да ја ограничат ефикасноста на линиите.

Хигиенското чистење на средствата во производната линија за храна и пијалоци може да ги оштети пломбите и да предизвика корозија на лежиштето.

Прекумерното повторно подмачкување може да ги контаминира производите и пакувањето.

 

Со технологиите за лежишта без повторно подмачкување на SKF, ги заштедувате трошоците за лубриканти и работна сила, како и ги намалувате ризиците од непланиран дефект поради несоодветно или прекумерно подмачкување.

Можеме да помогнеме и во решавањето на дефектите на системот за заптивање со брзина и да наведеме соодветни методи, алатки и средства за подмачкување за кога е потребно повторно подмачкување.

Во SKF, добивате приспособени решенија за многу кратко време и удобност на машински решенија понудени како стандард.

SKF лежишта отпорни на корозија со цврсто масло

Чувајте ги загадувачите надвор, а барањата за одржување ниски

Легерите SKF со технологија за подмачкување со цврсто масло користат полимерна матрица заситена со масло која практично го исполнува целиот слободен простор во лежиштето.

 

Лежиштата на SKF со технологија за цврсто масло не се подмачкуваат повторно.

Тие ги издржуваат и негативните ефекти на високата влажност и ефектот на дишење предизвикан од проширување и контракција на волуменот на воздухот.

Овие карактеристики ги прават идеални за брзи работни промени на температурите, како оние што се наоѓаат во апликациите за замрзнување.

 

Технологијата на цврсто масло може да се користи практично во сите типови лежишта кои имаат доволно внатрешен слободен простор.

Тие вклучуваат топчести лежишта со длабок жлеб од не’рѓосувачки челик SKF Food Line и топчести лежишта со длабоки жлебови MRC Ultra отпорни на корозија.

 

Лежиштата со цврсто масло се достапни како NSF H1 одобрена варијанта за храна.

 

Користејќи лежишта на SKF со технологија за подмачкување со цврсто масло, можете:

  • Зголемете ја доверливоста додека ги намалувате трошоците поврзани со неуспешните лежишта и времето на застој
  • Исполнете ги проактивните прописи за безбедност на храната
  • Зголемете го производството
  • Направете ги работните услови побезбедни за персоналот за одржување

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!