Комбинација на докажани технологии кои ги намалуваат ризиците за безбедноста на храната

Усогласеноста со безбедноста на храната практично насекаде не се однесува само на критичните точки во производството.

Контаминација може да се појави практично насекаде, дури и при претходна и пост-обработка.

Можеби ова е причината зошто нашето истражување на производителите на храна и пијалоци и ОЕМ откри дека маснотиите и заптивките се важни фактори низ капацитетите за преработка на храна.

Овие резултати од истражувањето го поттикнаа SKF да го прошири опсегот на решенија за лежишта на линијата за храна.

Но, иновацијата не е секогаш поврзана со нова технологија.

Користењето на докажана технологија во новите производи често е побрз и побезбеден пат напред.

Во овој случај, комбиниравме челичено топчесто лежиште со длабоки жлебови, произведено според стандардите на класата на изведби на SKF Explorer, со маснотии со високи перформанси и најдобро запечатување во својата класа.

Придобивки:

 • Маст за храна со високи перформанси
 • Докажано е дека е ефикасно дури и во случај на случајно навлегување на вода или детергент
 • Регистрирано од NSF како категорија H1
 • Без алергени, ги исполнува сите стандарди за алергени издадени од Европската заедница (ЕК)
 • Халал и кошер сертифицирани
 • Заптивка за храна со висока ефикасност
 • Синтетичката сина гумена заптивка го олеснува идентификувањето на фрагментите во протокот на храна
 • Технологија за заптивки на SKF RSH – одлична исклучување на вода и цврсти загадувачи
 • Во согласност со препораките на Управата за храна и лекови на САД (FDA) и Европската заедница (ЕК).
 • Лежиште произведен според класата на перформанси на SKF Explorer
 • Поддршка на одржливиот развој

 

Изборот на нашето решение за топчести лежишта за некорозивните делови од вашиот производствен синџир, исто така, го намалува влијанието на вашата компанија врз животната средина.

Запечатените лежишта не бараат повторно подмачкување или одржување и затоа ја намалуваат потрошувачката на маснотии и абсорбенти за маснотии.

Заптивката со ниско триење поддржува намалена потрошувачка на енергија во лежиштата.

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!