Рачни подмачкувачи

Лесно полнење

Пиштолите SKF Grease се идеални за земјоделска, индустриска и градежна индустрија и за приватна употреба. Пиштолите за масти на SKF се испорачуваат со продолжена цевка од 175 mm (6,9 инчи) со хидраулична млазница за фаќање.

Како додаток е достапно флексибилно црево под притисок од 500 mm (19,7 инчи) со хидраулична млазница за фаќање.

 

Карактеристики и придобивки

  • За употреба со касети-кертриџи и  маст
  • Виткано тело за цврсто и безбедно држење
  • Висококвалитетниот челик е отпорен на вдлабнатини за лесно полнење на касетата-кертриџот
  • Специјален дизајн на клипот за непречено празнење на касетите
  • 40 MPa (5 800 psi) максимален притисок
  • 1077600: 1,5 cm³ (0,092 in.³) волумен/такт
  • TLGH 1: 0,9 cm³ (0,055 in.³) волумен/такт

Достапни се и комплети пиштоли за маснотии:

  • 1077600H: 1077600 со црево со висок притисок од 300 mm (12 инчи) со хидраулична млазница за фаќање
  • 1077600/SET вклучувајќи 1077600 со 3 продолжни цевки, црево под висок притисок, спакувано во торбичка за носење

TECHNICAL DATA

Designation

1077600

Maximum pressure

40 MPa (5 800 psi)

Volume/stroke

1,5 cm³ (0.09 in³)

Length

380 mm (14.9 in.)

Weight

1,5 kg (3.3 lb)

1077600

TECHNICAL DATA

Designation

TLGH 1

Maximum pressure

40 MPa (5 800 psi)

Volume/stroke

Approx. 0,9 cm³ (0.05 in³)

Length

380 mm (15 in.)

Weight

1,5 kg (3.3 lb)

TLGH 1

Упатства за користење

SKF Grease Guns

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!