Додатоци

Мерач на маснотии

Точно мерење на количината на маси

Количината испорачана по удар со маст зависи од многу фактори.

Генерално е тешко да се обезбеди точна количина на маст при рачно подмачкување на лежиштата. Меѓутоа, вистинската количина на маснотии е клучна за работниот век на лежиштата, бидејќи прекумерното или недоволно подмачкување може да резултира со дефект на машината.

Иако вообичаена практика е да се мери маста по удар, оваа постапка не го зема предвид задниот притисок, тековното абење во пиштолот за масти или кои било други променливи.

 

Мерачот на масти SKF LAGM 1000E прецизно го мери испуштањето маснотии во волумен или тежина во метрички (cm3 или g) или американски единици (US fl. ​​oz или oz), со што пресметките за конверзија се непотребни.

 

Погоден за повеќето NLGI 0-3 маснотии

Гумениот чаур ја штити електрониката во случај на удар, а исто така е отпорен на масло и маснотии

LCD со позадинско осветлување прикажува големи и јасни цифри за читање

Максимален притисок од 700 bar (10 000 psi)

Компактен и лесен дизајн

Алуминиумско куќиште отпорно на корозија

Се вклопува со сите рачни пиштоли за масти на SKF и пумпи за маснотии што работат на воздух

Можна е фиксна инсталација во врска со систем за подмачкување.

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!