Батериски – Пиштол за масти на батерии

Вградениот мерач на маснотии обезбедува прецизно подмачкување

Развиен за максимална ефикасност, пиштолот за масти со батерии на SKF TLGB 20 вклучува интегриран мерач на маснотии за да се спречи прекумерно и недоволно подмачкување.

Оваа уникатна алатка се одликува со издржлив, ергономски дизајн со држач со три точки за удобност и удобност на операторот и литиум-јонска батерија за подолг животен век.

 

Екранот на алатката го покажува нивото на полнење на батеријата, количината на маснотии што се испушта, брзината на пумпата/моторот и блокираните точки за подмачкување.

 Овој разновиден пиштол за маснотии обезбедува две стапки на проток – ниски и високи – и може да отстапи до 15 касети за масти по полнење на батеријата.

TLGB 20 може да испорача притисок до 700 бари (10.000 psi) и има вградено светло за осветлување на работната површина.

 

  • Вградениот мерач на маснотии ја следи испуштената маст
  • Екранот за полнење на батеријата го покажува нивото на полнење на литиумската батерија
  • Држачот со три точки го држи пиштолот за маснотии исправен за лесно ракување
  • LED светлото ја осветлува работната површина за да помогне во лоцирањето на фитинзи за масти во слабо осветлени средини
  • Стапката на проток со две брзини овозможува прилагодување од проток со мал до голем волумен за да одговара на апликацијата
  • Литиум-јонската батерија издава до 15 касети со масти по полнење и одржува стабилна излезна енергија
  • Брадавицата за полнење го олеснува чистото и едноставно полнење од барабаните со помош на пумпи за полнење
  • Вентилот за проветрување го отстранува заглавениот воздух во пиштолот за масти за непроблематични грундирање
  • Заштитниците на пружината го зачувуваат векот на флексибилното црево со тоа што спречуваат свиткување
  • Лесен, ергономски дизајн со оптимизиран баланс за удобност на операторот

Се испорачува во цврста торбичка за носење со црево за висок притисок од 900 mm (36-инчи), батерија на полнење од 20 волти и 90-минутен полнач

SKF Battery Driven Grease Gun
TLGB 20

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!