Решенија за заптивање за подобрени перформанси на системот

Семеринзите имаат клучно влијание врз перформансите на системот.

Со избирање на заптивки на SKF, можете да направите разлика во способноста, издржливоста и перформансите на вашата опрема – да го намалите триењето, да ги продолжите интервалите за одржување и да постигнете поголема вредност додека ја зголемувате одржливоста. 

Во комбинација со семеринг (заптивка), нема ништо што нашите лежишта не можат да направат.

Со повеќе од 100 години искуство во индустриска примена зад себе, SKF го гледа секој предизвик за запечатување како можност за подобрување на перформансите. Нашите клиенти имаат корист од нашето неспоредливо разбирање и за интеракцијата помеѓу лежиштата, заптивките и подмачкувањето, како и за динамиката на клипните системи.

На пример, CR Seals ги поставува стандардите за изведба и работниот век за индустриските и автомобилските заптивки на вратило.

CR Seals, исто така, е дел од SKF од 1990 година, период во кој развивме нови материјали, производни процеси и дизајни, за да создадеме некои од најцврстите заптивки на пазарот.

V-ring seals

Радијални заптивки на вратило: статични и динамички перформанси

Радијалните заптивки на вратилото се наоѓаат помеѓу ротирачките и неподвижните компоненти, или две компоненти во релативно движење. Тие имаат два главни дела. Една од нив е цилиндрична надворешна обвивка со интерферентно вклопување што статички се запечатува на отворот на куќиштето. Вториот, заптивната усна, динамично и статички запечатува на вратилото. Неговиот заптивен раб притиска врз површината на спротивната страна на вратилото со дефинирано радијално оптоварување.

КРИТЕРИУМИ ЗА ДИФЕРЕНЦИЈАЦИЈА

 • Материјалите за запечатување усни имаат висока хемиска/термичка отпорност
 • Супериорна стапка на пумпа
 • Специјалната обвивка ги компензира несовршеностите на површината на дупката на куќиштето
 • Цврст дизајн
 • Во согласност со националните и меѓународните стандарди

ТИПИЧНИ АПЛИКАЦИИ

 • Менувачи
 • Хидраулични пумпи
 • Оски
 • Колони за серво волан
 • Намалувачи на брзина
 • Трансмисии

CR заптивки (семеринзи) од SKF

Основана во 1878 година како Chicago Rawhide, CR Seals има една од најдолгите истории во индустријата за заптивки. Во последните 110+ години, CR Seals ги поставува стандардите за перформанси и работниот век за индустриски и автомобилски заптивки на вратило.

CR Seals исто така е дел од SKF од 1990 година, период во кој развивме нови материјали, производствени процеси и дизајни за да создадеме некои од најцврстите заптивки на пазарот. CR Seals се претставени како заптивки за трансмисија во SKF.

Дизајниран за истрајност

Зошто SKF за заптивки? Затоа што никој не знае како заптивките работат со лежиштата подобро од нас.
Истрајноста е предизвик. Благодарение на нашите напредни технологии за заптивање, дизајни и развојни процеси, CR Seals ја надминуваат конкуренцијата на тест-клупата и во вистинската апликација. Зошто ризикувате непланирано време на застој и високи трошоци за гаранција со заптивки под номинална вредност? Верувајте им на вашето време на работа и на вашата крајна линија со големата сигурност на CR Seals од SKF.

Како дел од повторното лансирање на брендот на производите на CR Seals, го вративме прирачникот за CR Seals од SKF. Прирачникот ги комбинира нашите најдобри идеи и согледувања – од минатото и сегашноста.

Податоците за списокот на производи се организирани според големината на дијаметарот на вратилото за да може лесно да се најде најдобрата заптивка за апликацијата. Тоа е сè што треба да знаете за нашите пломби во една практична референца.

Решенија за заптивање од SKF

Sealing solutions from SKF

Индустриски решенија за заптивање

Industrial sealing solutions

Максимизирање на перформансите

Radial shaft seals HMS5 and HMSA10

Таконитни заптивки на SKF

SKF Taconite Seals

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!