Exceptional protection and longer life – with sealed SKF Explorer spherical roller bearings

Исклучителна заштита и подолг животен век – со затворено БУРЕСТО-ВАЛЧЕСТИ лежишта на SKF Explorer

Во критичните производни линии, секоја минута застој чини. 

Контаминираните средини, тешките оптоварувања во апликациите склони кон неусогласеност или отклонување на вратилото се секојдневни проблеми за многу индустрии. 

Истекувањето на маснотиите и честото подмачкување на потенцијално тешко достапни места, исто така, придонесуваат за растечките трошоци.

 За многумина, едноставното доаѓање до следната планирана станица за одржување без дефект на машината е предизвик.

Со затворено БУРЕСТО-ВАЛЧЕСТИ лежишта на SKF Explorer вие сте опремени да одговорите на овие предизвици.

Пред-подмачкани со специјално формулирана маст и запечатени со контактни заптивки со високи перформанси, тие можат да го заштитат лежиштето и лубрикантот од загадувачи кои инаку би можеле да предизвикаат предвремено откажување на лежиштето. 

Нивната висока носивост и способност да се приспособат на неусогласеност дополнително ви помагаат да го продолжите работниот век на лежиштето.

Целосен опсег на доверливост

БиБ Уникооп нуди најширока палета на сферични валчести лежишта во индустријата – отворени и затворени – и може да понудиме запечатени лежишта со надворешен дијаметар до 2 500 mm.

SKF сме единствениот производител чиј целосен стандарден опсег на сферични валчести лежишта, до надворешен дијаметар од 420 mm, е достапен ФАБРИЧКИ- ЗАТВОРЕН ( запечатен ) од залиха.

Затворено БУРЕСТО-ВАЛЧЕСТИ лежишта на SKF Explorer

Ги имаат истите карактеристики и внатрешен дизајн како отворените сферични валчести лежишта:

 • стандардно се достапни со цилиндрична дупка
 • се испорачуваат подмачкани со маст и не треба да се мијат
 • се опремени со прстенест жлеб и три дупки за подмачкување во надворешниот прстен, освен оние со ознаката наставка W

Се опремени со контактна заптивка, од едната или двете страни, изработена од еден од следниве материјали:

 • армиран челичен лим NBR (наставка за ознака CS или RS)
 • армиран челичен лим HNBR (наставка за ознака CS5 или RS5)
 • армиран челичен лим FKM (наставка за ознака CS2)
 • челичен носач со усна за заптивка G-ECOPUR (наставка за ознака CS6)

За производителите на оригинална опрема и крајните корисници

Со затворено БУРЕСТО-ВАЛЧЕСТИ лежишта на SKF Explorer нудат единствена можност да помогне да се намали ризикот од дефект.

Тие ќе ви помогнат да ги намалите вкупните трошоци и еколошкиот отпечаток – како и ризикот од повреда на работникот.

Тоа е едноставно иднината на доверливите операции.

Придобивки за крајни корисници – наши купувачи

0901d19680b4ff0d-arrow-longer-synchronize-SKF-Blue_tcm_12-564603

Get 3x service life

 • Зголемена достапност на машини
 • Намален ризик од неуспех
 • Пониски вкупни трошоци за набавка на лежиштето
 • Работете до планираното време за застој поради одржување
0901d19680b4ff0f-lubricant-drop---SKF-Blue_tcm_12-564605

Cut 99% of grease consumption

 • Минимизирани трошоци за купување и отстранување
 • Намалено истекување на маснотии
 • Намалено целокупно влијание врз животната средина
0901d19680b50486-SKF-lubrication-gun---SKF-Blue-RGB_tcm_12-565081

Cut 90% of relubrication tasks from your calendar

 • Намалени потреби за одржување
 • Намален ризик од дефекти
 • Можност за оптимизирање на работната сила

OEM – Придобивки за производители на оригинална опрема

0901d19680b4ff12-SKF-lubricant-life-time---SKF-Blue_tcm_12-564608

Extended grease life

 • Пониско одржување
 • Побезбедно одржување
 • Одржливи операции
 • Нема потреба од систем за подмачкување
0901d19680b4ff11-SKF-bearing-size---SKF-Blue_tcm_12-564607

Compact design

 • Способност за намалување
 • Можност за поедноставен дизајн на домување
 • Помала потреба од надворешни заптивки
 • Полесно монтирање
0901d19680b4ff0e-cog-service-life-extended-SKF-Blue_tcm_12-564604

Longer service life

 • Намалени трошоци за гаранција
 • Потенцијално продолжена гаранција
 • Диференцијатор кој поддржува KPI на крајните корисници

Запечатен SKF Explorer
сферични валчести лежишта

Запечатени SKF Explorer сферични валчести лежишта

Исклучителна заштита и подолг животен век

Запечатен SKF Explorer
сферични валчести лежишта

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!