Slewing bearings

Лежишта за вртење

Лежиштата за вртење се состојат од внатрешен и надворешен прстен, од кои едниот обично вклучува запчаник.

Заедно со отворите за прицврстување во двата прстени, тие овозможуваат оптимизиран пренос на енергија со едноставно и брзо поврзување помеѓу соседните компоненти на машината.

Лежиштата за лежишта, во врска со тркалачките елементи и кафезите или разделувачите, се дизајнирани да примат товари кои дејствуваат поединечно или комбинирано и во која било насока.

 

SKF произведува стандардни и прилагодени лежишта за вртење во различни дизајни, со надворешни дијаметри од 0,1 до 18 m за да ги задоволат барањата на одредени апликации.

За дополнителни информации за лежиштата на SKF Kaydon, погледнете во лежиштата Kaydon.

Апликации

SKF нуди лежишта за вртење со високи перформанси за широк опсег на апликации, вклучувајќи:

 • Ветерници
 • Машини за дупчење на тунели
 • Багери
 • Шумски возила
 • Железнички возила
 • Кранови на пристаништето и палуба
 • Мобилни кранови
 • Опрема за третман на вода
 • Системи за полнење шишиња
 • Метали
 • Ракување со материјали
 • Морски мешунки
 • Префрлани пловци
 • Рекламатори на положувачи
 • Системи за надзор (на пр. радари, камери)
 • Медицинска Опрема
 • Плимни турбини

SKF slewing bearing
solutions and services

SKF slewing bearings

SKF High Endurance Slewing Bearing

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!