SKF sensor bearing units

Лежиштa-Лагери  со сензори

 

Единиците со сензорски лежишта на SKF се користат за прецизно следење на статусот на ротирачките или линеарните компоненти.

Овие единици се:

  • Компактени
  • Цврсти и сигурни
  • Едноставно и подготвени за монтирање

 

Следува краток преглед на интегрираните решенија со сензори дизајнирани од SKF.

Овие решенија се добро докажани во различни индустриски и автомобилски апликации како што се електрични мотори, електрични возила, ролки за патишта, трактори, виљушкар и транспортери.

Вообичаените употреби вклучуваат:

  • Моторно управување
  • Управување
  • Чувство на брзина и позиција
  • Мерење на аголна положба

 

Лежишта со сензори на SKF

Четирите основни типови достапни се:

  • Моторни енкодери
  • Единици за шифрирање на ролери
  • Единици за шифрирање на воланот

 

За дополнителни информации за единиците со сензорски лежишта на SKF, погледнете ги поврзаните документи подолу или контактирајте со БиБ УНИКООП.

Погоден за повеќето асинхрони мотори со наизменична струја, единицата за кодирање на моторот SKF е достапна во опсег на големини за дијаметри на вратило од 15 до 45 mm, со слободен крај на кабелот или конектор што најдобро одговара на вашата апликација.

SKF Sensor Bearing Units

SKF sensor technology

SKF Motor Encoder Unit

Steering units by SKF

 SKF integrated sensor solutions

SKF Roller Encoder Unit

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!