GO KART

Трките со картинг се предизвикувачка дисциплина во мото спортот и бара специјализирано инженерско знаење.

Лежиштата, како и секогаш во трките, играат клучна улога. Нашата единица за картинг помага да се одржуваат подредени лежиштата, да се лесни за чистење и да се намали потребата за повторно подмачкување.

 Овозможува центрирање на вратилото и негово ротирање, во однос на центарот на лежиштето.

 Отстранлив прицврстувачки штит го олеснува чистењето и повторно подмачкување на лежиштето по секоја употреба.

Патентираниот профил на надворешниот прстен помага да се избегне ризикот од неусогласеност со поддршката на единицата.

 Лежиштето е достапно со керамички топчиња за да се одржи ниското триење, а истовремено да се намали ротирачката маса и да се зголеми вкочанетоста.

На единицата не му е потребна никаква модификација и може повторно да се вгради според постоечките фабрички дизајни.

Имаме SKF Go Kart лежишта за оски. Контактирајте со нас за да дознаете што можеме да ви понудиме за да му дадете на вашата Kart конкурентна предност!

 

Зачувајте ги вашите оски! Оштетувањето на завртката со грб на меките оски за картинг е проблем што ве чини многу пари! Зошто да потрошите 350-400 ЕВРА за замена на оските кога можете да купите лежишта кои не ги оштетуваат вашите оски и ги надминуваат сите други лежишта на пазарот…

SKF Kart Bearings нуди:

  • Лесно склопување и расклопување
  • Прецизна и постојана поддршка на оската за време на трката
  • Ниско триење
  • Лесно чистење и повторно подмачкување
  • SKF ConCentra решение
  • Отстранлив неконтактен штит
  • Маст со низок вискозитет
  • Оптимизиран радијален внатрешен клиренс
  • Полимерен кафез
  • Висококвалитетен челик или керамички сет за топчиња

SKF Kart Unit

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!