ЕДНОРЕДНИ РАДИЈАЛНО-ТОПЧЕСТИ ЛЕЖИШТА

Топчестите лежишта со длабок жлеб се најкористениот тип на лежишта и се особено разноврсни.

 

SKF радијалните топчести лежишта можат да се добијат во едноредна и дворедна изведба.

 

Нивни посебни предности се:
-робустен квалитет
-способност за поднесување на тешки оптоварувања
-ниско триење, мирна работа

 

Лежиштата со штитници или гумени заптивки на двете страни наполнети се со маст на база на литиум, а тоа значи дека имаат добра особина и можат да се користат и на температури помеѓу –30C и +110C

 

 Тие имаат мало триење и се оптимизирани за низок шум и ниски вибрации што овозможуваат високи ротациони брзини. 

Тие прифаќаат радијални и аксијални оптоварувања во двете насоки, лесно се монтираат и бараат помалку одржување од другите типови лежишта.

 

Каталогот со лежишта на SKF наведува голем асортиман на дизајни, варијанти и големини на топчести лежишта со длабоки жлебови. 

 

Надвор од нашата понуда на каталог, топчестите лежишта со длабок жлеб SKF Explorer се приспособливи за да нудат предности за апликации со специфични потреби за изведба.

 

Повеќе информации за овие лежишта можете да добиете од БиБ УНИКООП.
8180pMgz3BL._SL1500_