Единици со топчести лежишта со композитни куќишта

Намалете ги вкупните трошоци за сопственост со композитните куќишта на SKF

Единиците со топчести лежишта SKF со композитно куќиште се дел од широката линија на економични монтирани производи на SKF.

Овие лесни, подготвени за монтирање единици се особено добро прилагодени за апликации со релативно големи брзини, умерени оптоварувања и каде што доверливоста и минималното одржување се клучни фактори.

 

Супериорно куќиште

Композитните куќишта на SKF се направени од полиамиден материјал засилен со стаклени влакна (PA6).

Овие лесни куќишта се отпорни на различни хемикалии и разредени киселини.

 

Главните точки на овие куќишта се:

  • одлична отпорност на корозија
  • толерантни на високи и ниски температури
  • лесна тежина
  • димензионално заменливи со единици од леано железо
  • одлична отпорност на УВ
  • може да се рециклира
  • достапен со крајни капаци

Единици без подмачкување

Запечатеното лежиште на лежиштето е претходно подмачкано за време на траењето на лежиштето со база на маст од литиум/калциум.

Оваа долготрајна, водоотпорна маст во комбинација со високо ефективни интегрални заптивки и дизајн со високи перформанси на соодветно избраните единици со топчести лежишта на SKF може да обезбеди долг, сигурен работен век без трошоците и еколошките проблеми при повторното подмачкување.

Решенија за заптивање, дизајни и материјали за лежишта

Склопени, спремни за монтирање SKF единици со топчести лежишта со композитно куќиште се достапни стандардно со различни дизајни на лежиштата, со различни решенија за запечатување.

За преглед на достапните серии на единици со композитно куќиште, погледнете го следново:

  • Единици од блокови за перници според ISO стандардите
  • Квадратни и овални прирабнички единици според ISO стандардите

Композитните куќишта на SKF може да се склопат со сите лежишта на SKF со соодветна големина.

Ова ги вклучува сите методи на заклучување, сите опции за материјали

(на пр. прстени обложени со цинк и лежишта од нерѓосувачки челик) и сите опции за запечатување.

 

Дополнителни информации

За дополнителни информации за различните лежишта за вметнување, вклучувајќи ги и нивните различни методи на заклучување, раствори за заптивање и материјали контактирајте со БиБ УНИКООП

За дополнителни информации за единиците со топчести лежишта и нивните форми и материјали за куќиште, погледнете – контактирајте со БиБ УНИКООП

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!