Прилагодливи приклучоци за SKF Vibracon

Решението за заглавување за ротирачка опрема

Приклучоците SKF Vibracon се самонивелираат и обезбедуваат опција за намалување на висината на профилот.

Тие овозможуваат лесно, прецизно монтирање на сите видови ротирачка опрема на основни рамки и челични или бетонски темели.

Тие ја прифаќаат аголната разлика (до 4°) помеѓу машината и монтажната основа без потреба да се обработува основата или да се инсталираат држачи со епоксидна смола.

 

Прицврстувачите го елиминираат мекото стапало и може да ја намалат цената на основите на опремата – без разлика дали се дизајнирани или опремени.

 

Решенијата за заглавување SKF Vibracon ви ги нудат предностите на:

 • Голема носивост
 • Широк опсег на прилагодување
 • Оптимизирана патека на оптоварување низ производот
 • Оптимизирана комбинација на завртки/Вибракон
 • Намалена висина на држачот низ целиот опсег

SKF Vibracon приклучоците можат да заштедат трошоци и да ги зголемат перформансите во многу индустрии, вклучувајќи:

 • Храна и пијалок
 • Пулпа и хартија
 • Нафта и гас
 • Морски и офшор
 • Железници
 • Производство на енергија – вклучувајќи обновлива енергија
 • Земјоделство
 • Апликација за чиста соба

Типичните апликации на SKF Vibracon се:

 • Мотори на гас и дизел
 • Компресори
 • Електрични мотори
 • Менувачи
 • Генератори
 • Пумпи и вентилатори
 • Куќишта за лежишта
 • Турбини
 • Други критични ротирачки машини

SKF Vibracon

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!