SKF polymer bearings

SKF полимерни лежишта

Кога „отпорен на корозија“ не е доволно за производство на храна и пијалоци

Полимерните лежишта на SKF носат ново ниво на отпорност на корозија во производството на храна и пијалоци. Изградени од разноврсна палета на полимерни материјали, полимерните лежишта на SKF можат да издржат тешки работни услови што не можат да ги издржат конвенционалните лежишта отпорни на корозија.

 

Ракувајте со груби хемикалии, високи притисоци – без подмачкување

Секаде каде што лежиштата со висока температура не можат да се справат со корозивни услови под висок притисок, полимерните лежишта на SKF нудат цврсто решение.

Изградени од самоподмачкувачки полимери, полимерните лежишта на SKF се сушат, без повторно подмачкување.

 

Флексибилност специфична за апликацијата за да се поттикне доверливоста и да се намали одржувањето

Полимерните лежишта на SKF може да се произведуваат со комбинација на материјали за да одговараат на одредена храна и пијалок.

Уникатната конфигурација на полимерниот материјал овозможува отпорност на високи температури, вклучително и директно изложување на топла пареа.

Нивната мала тежина и нискиот коефициент на триење се спротивставуваат на абењето и ја намалуваат употребата на енергија во производството на храна и пијалоци.

 

  • Одлична отпорност на абење и замор
  • Самоподмачкување
  • Отпорен на корозија и хемиски
  • 80% полесен од челикот
  • Тивко работење
  • Енергетски ефикасни

Polymer ball bearings
from SKF

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!