Синџири – ЛАНЦИ

Добро дизајнираниот погон на синџирот-ланецот ефикасно ја пренесува механичката моќност од едно вратило до друго.

SKF ланците се произведуваат во најсовремени објекти со строги контроли на квалитетот.

Сите производи се во согласност со ISO стандардите и другите индустриски стандарди како што се ANSI, BS, DIN и JIS.

 

И покрај тоа што се усогласени со стандардните ANSI стандарди за поставување на запчаници, сериите на синџири H, SH, SPH и SHH нудат одлична цврстина и носивост за тешки апликации и оптоварување со удари.

Ова е постигнато со употреба на подебели плочи, поголем профил на плочата и употреба на преку стврднати пинови, обезбедувајќи подобрен работен век

 

За да извршите пребарување, Алтернативно, контактирајте го БиБ УНИКООП овластен дистрибутер на SKF за повеќе детали.

Ланците – Синџирите на SKF се произведуваат во најсовремени објекти со тесни

контроли на квалитет .

Сите производи се во согласност со ISO стандардите и други, индустриски стандарди како ANSI, BS, DIN и JIS.

Ланците – Синџирите на SKF за нафтени полиња на SKF се одобрени од Американскиот институт за нафта (API) и секоја кутија

 го носи API монограмот .

Автомобилските Ланци – Синџирите на SKF ги исполнуваат ISO/TS16949 Техничка спецификација на системот за обезбедување квалитет .

Оваа спецификација ги усогласува американските (QS-9000), германските (VDA6 .1),

Француски (EAQF) и Италијански (AVSQ) систем за квалитет на автомобили

стандарди во глобалната автомобилска индустрија.

Сите Ланци – Синџири на SKF, со исклучок на нерѓосувачки челик, можат да примат температури од -20 до 150 °C.

Синџири од нерѓосувачки челик имаат температурен опсег од -20 до 400 °C.

 

Типови на ланци-синџири

 • Галови ланци-синџири ANSI / BS-ISO стандард
 • Галови ланци-синџири со додатоци (рамења)
 • Ланци – Синџири од нерѓосувачки челик
 • Поцинкувани синџири-ланци
 • Никелирани синџири-ланци
 • Дакромет синџири-ланци
 • Самоподмачкувачки синџири-ланци
 • Латерално флексибилни ланци-синџири
 • Засилени ланци-синџири
 • Супер засилени ланци-синџири
 • Двостепени синџири-ланци
 • Транспортерни ланци-синџири
 • Ламеларни ланци-синџири
 • Тивки синџири-ланци

SKF Transmission Chains

SKF Power Transmission Products

Апликација за пресметка и избор на ЛАНЦИ за работа од (Мобилен телефон) (дома-канцеларија)

(Достапна и за мобилни телефони )

SKF Chain Drive Design Calculations

Алатката SKF Chain Drive Design Calculations им овозможува на теренските инженери и техничките продавачи да го проверат квалитетот на постоечкиот дизајн на погон на синџирот на нивните работни површини.

 Дополнително, апликацијата им овозможува на корисниците да предложат повеќе алтернативни решенија.

Инструкции за инсталација:

Овој софтвер ќе работи на вашиот локален компјутер по инсталацијата.

Потребен е Microsoft NET Framework 4.0 или понова верзија.

Ако сè уште не е инсталирано, посетете го download.microsoft.com. да преземете NET Framework

Кога е достапен NET Framework 4.0 или понова верзија, следете ги упатствата подолу:

Преземете и отпакувајте ја датотеката

Отворете го SKFPTChainCalc.exe за да започнете со инсталацијата

Следете ги упатствата за инсталација

SKF Xtra Corrosion Resistant ChainsЛанци отпорни на корозија

Corrosion-resistant chain PHC series

Дакротизирани синџириланци:

Дакротизирањето е процес на метална обвивка.

Композициите се сопственички дисперзии за обложување на база на вода кои содржат метални оксиди, метален цинк и алуминиумски снегулки.

Цинк и алуминиумските тромбоцити се порамнуваат во повеќе слоеви формирајќи метално сребрено сив слој.

Преклопените цинк и алуминиумски снегулки обезбедуваат одлична заштитна бариера и да го заштити челикот.

Поради концентрацијата на алуминиум во облогата, резултатот е добра биметална отпорност на корозија.

Оштетените места во облогата ќе се полнат со цинк оксиди и карбонати, со што ќе се поправат.

Процесот на дакротизирање може да се примени на многу видови ланци.

За дополнителни информации, контактирајте со БиБ УНИКООП

Комбинирањето на јачината на стандардните ланци со отпорност на корозија на цинкувањето, SKF-обложените со цинк Xtra ланци отпорни на корозија помагаат да се зголеми работниот век.

Други  SKF Xtra ланци отпорни  на корозија вклучуваат никелирани синџири-ланци*, одобрени од H2 и нерѓосувачки челик за супериорна отпорност на корозија.

 

Синџири-ЛАНЦИ од нерѓосувачки челик

Синџирите-ЛАНЦИ од нерѓосувачки челик имаат најголема отпорност на корозија во тешки апликации.

БиБ УНИКООП нуди различни такви синџири за апликации каде што е потребно високо ниво на чистота или се користат груби хемикалии.

Синџирите-Ланците од не’рѓосувачки челик SKF се направени од класата SS304

челик за висока отпорност на корозија и се достапни во BS и ANSI стандарди

SS316 и други оценки од не’рѓосувачки челик се достапни за апликации за повисоки температури.

Не’рѓосувачкиот челик SS316 е нешто поотпорен на ефектите на магнетната пропустливост, температурните екстреми и посуровите хемикалии.

Апликации

Овие синџири-ланци се погодни за преработка на храна, фармацевтска, висока/

ниски температури (–20 до 400 °C) и корозивни средини.

Синџирите-ланците од не’рѓосувачки челик може да се направат за да издржат температури до 1000 °C со додавање на специјален лубрикант.

Nickel-plated – Никелирани – никловани Ланци

Апликации

Никелирани – никловани Ланци не се соодветни за апликации што може да вклучуваат контакт со храна.

Zinc-plated roller chains – Цинковани Ланци

Цинк-обложено

Синџирите-Ланците  обложени со цинк обезбедуваат многу добро прилепување на облогата со основниот метал и ја комбинира јачината на стандардниот валјак

отпорни на корозија што доаѓа од самото цинкување.

Цинкирањето е поисплатливо од никелирањето- никовањето.

Апликации

Синџирите-Ланците обложени со цинк обично се користат во апликации на отворено и

каде што има изложеност на средини со морска/солена вода.

SKF Xtra Strength Chains – Појачани Ланци

SKF Xtra Strength H and BH chains  

SKF Xtra Strength H и BH синџирите-ланците се разликуваат од соодветните ANSI

и BS/DIN синџири-ланци малку, поради користење на дебелината на плочата на

следната поголема големина на ANSI синџири-ланци.

 Затоа, H и BH серии Синџирите-Ланците можат да сместат приближно 10% поголеми ударни оптоварувања.

На крајната цврстина на истегнување ќе биде иста како и стандардниот ANSI синџир-ланец.

Синџирите- Ланците SKF Xtra Strength H и BH се добро прилагодени за апликации

каде што оптоварувањето на ударите е поголемо, работните брзини се помали или таму

се други тешки работни услови.

SKF Xtra Strength SH Chains

SKF Xtra Strength SH Ланци

Ланците – Синџирите SKF Xtra Strength SH имаат 25–35% поголемо крајно истегнување

јачина од ANSI тешките ролери со ролери поради нивната подебела

плочи и преку стврднати иглички .

Овие Ланци – синџири можат да сместат поголемо оптоварување на удари и да обезбедат подолг работен век, додека задржуваат исти димензии како и синџирите со ролери од тешките серии ANSI

SKF Xtra Strength SPH синџири-ланци

SKF Xtra Strength SPH синџири – ланци имаат специјално дизајнирани, блиски толерантни врски за поврзување и отвори за наведнување.

Нивниот посебен дизајн може да  подобри носивост за 25–32% .

Пиновите што се користат на овие синџири се преку стврднување за поголема отпорност на оптоварување од удари.

 Димензиите на овие синџири-анци се исти како и стандардните синџири со ролери ANSI.

SKF Xtra Strength SHH синџири-ланци

Синџирите-ланците SKF Xtra Strength SHH користат табли за поврзување кои, во повеќето случаи, се еднакви по дебелина на плочите што се користат во следната поголема големина на SKFXtra Strength SPH синџириланци.

Неговите иглички се исто така зацврстени.

Употребата на материјали од повисок степен резултира со синџири-ланци кои имаат поголема крајна цврстина на истегнување и дозволено оптоварување од SKF Xtra Strength SH Синџири-ланци

SKF Xtra Performance SLR Chains

Познат е начинот на постигнување внатрешно подмачкување на синџирите-ланците како синтерување и се состои од висококвалитетната импрегнација на маслото на компоненти за време на нивното производство .

Челичните чаури се ковани со лубрикант во рамките на материјалната структура на челикот .

 Во текот на оваа работа, лубрикантот формира микро тенок слој помеѓу иглата и

внатрешни валчести површини .

Самоподмачкувачките синџири – ланци обезбедуваат одличен работен век без повторно подмачкување.

Дополнително, самоподмачкувачките иглички на синџирот – ланецот се обложени со никел-мазна подлога што нема да предизвика абење на самоподмачкувачките чаури.

На врските се обложени со црн фосфат.

Самоподмачкувачки синџири-ланци може да се заменат со стандардни синџири-ланци со ролери.

Употребата на самоподмачкувачки синџири-ланци може значително да го намали издолжувањето во многу примени.

Ова обезбедува зголемен работен век на синџирот-ланецот

Ланците – Синџирите SKF Xtra Performance SLR може да се користат и како основа за прицврстувачки синџири-ланци,кои вообичаено се бараат при печатењето и индустријата за пакување.

Апликации

Бидејќи синџирите-ланците за самоподмачкување не бараат лубрикант ( подмачкувач ) тие се соодветни за апликации каде што подмачкувањето не е можно.

Следствено, овие синџири-ланци нудат долгорочно решение без одржување.

Контаминација на финалниот производ од излевање масло или магла од масло е главната причина за синџирите-ланците без подмачкување во производство на хартија, пакување, електроника.

Севкупно, ако може да се избегне подмачкување, планирано подмачкување и интервалите се непотребни, а трошоците за одржување се намалени соодветно.

SKF Side Bow Chains

Страничните ланци (закривени) се способни да се виткаат и извртуваат поради дополнителното растојание помеѓу внатрешните и надворешните странични плочи.

Тие се идеални за употреба на заоблени транспортери или за пренос на струја под неусогласени Услови .

Се произведуваат со иглички во облик на буре и дополнителни иглички, чаури и празнини на плочката за поврзување.

Овие карактеристики овозможуваат патување по закривена патека и/или извртување на синџирот.

Апликации

Страничните ланци на SKF вообичаено се користат во транспортери со заоблена патека

во флаширање, пакување, конзервирање и текстилна индустрија

Leaf chainsЛисни синџири-ланци

Лисни синџири-ланци

Листовите синџири-ланци се дизајнирани за поврзување со затегнување со големо оптоварување и бавна брзина на апликации.

Често тие се специфицирани за возвратно движење и уреди за подигнување како што се виљушкар, или како синџири за противтежа за лифтови или телескопска опрема како што се кранови.

Синџирите-ланците обично се испорачуваат на одредена должина и се поврзани со a

клевис на секој крај.

Клевисот може да собере „машки“ краеви (внатре врски) или „женски“ краеви (надворешни врски) по потреба.

Лисните синџири се достапни во серија; AL, BL, LL, FL, 12XX, 15XX,19XX и 25XX.

Сериите AL и BL се базирани на американски стандардни синџири, додека серијата LL се заснова на британскиот стандард синџири –ланци .

 Листовите синџири од серијата BL се направени според ASME/ANSI B29.8 американски стандард.

Се прават лисни синџири од серијата LL во согласност со меѓународниот стандард ISO 606.

Ланец со парен број на терени има еден машки и еден женски крај.

 Синџир-Ланец со непарен број на терени може да има или два машки или два женски краја.

Апликации

Примените на овие синџири се противтежински синџир за јарболи, врати од лифт и рерни, јарболи за камиони за виљушкар, рамки за предење и која било друга апликација за кревање или балансирање.

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!