КАИШИ

Создадете ги вашите решенија за пренос на енергија користејќи ја нашата огромна палета на производи, поткрепени со долгогодишна експертиза во индустријата.

Дизајнирањето на вашиот систем за пренос на енергија и одржувањето на непречено и профитабилно функционирање е сложен предизвик.

За да ви помогнеме да ги подобрите перформансите на ротирачката опрема, имаме широк асортиман на производи и услуги за поддршка.

Ние ви нудиме висококвалитетни компоненти за дизајнирање и одржување на систем за пренос на енергија, при брзо превртување.

Тие вклучуваат ремени, синџири, ременици, запчаници, спојки, чаури , плус завртки и системи за затегнување.

Секој може да се прилагоди за да ги задоволи вашите специфични потреби.

Сите овие компоненти се користат нашироко за да се зголеми ефикасноста на машината во апликациите за пренос на енергија, поддржани од стручни совети.

Наведувањето на докажани, квалитетни производи води до поголема доверливост, намалено одржување и побрзо враќање на инвестицијата.

Ова придонесува за помали вкупни трошоци за сопственост.

Дополнително, пакетот инженерски алатки – како што се калкулаторите за погон на ремен и синџир – ви помага да одредите прецизно решение.

Кликнете на врските за јасен преглед на секое семејство производи, а потоа нурнете понатаму за да го изберете точниот производ што ви треба.

Тип на Каиши

 • Во облик на клин
 • Тесен клин
 • клин-заби
 • Склопени V-ремени
 • Ребрасти
 • Шестоаголни
 • Класични ремени со заби
 • Двострани класични ремени со заби
 • HiTD појаси со заби
 • HiTD појаси од двете страни
 • Метрички запчести ремени-каиши
 • Метрички запчести ремени од двете страни

Подобрете ја ефикасноста на постројката со прецизен избор на КАИШИ

Ефикасноста на постројката е клучен показател за перформансите и кој повеќето производители сакаат да го подобрат.

Во преносот на енергија, нашата услуга за мапирање на погонски КАИШИ им помогна на многу клиенти да го постигнат тоа.

По проценката на сите погони на КАИШИТЕ во објектот, нашите технички експерти од

 БиБ УНИКООП препорачуваат како најдобро да се зголеми ефикасноста и да се продолжи работниот век.

Изборот на поквалитетни ремени – каиши може да ги намали вкупните трошоци за сопственост на машини на долг рок.

Нудиме разновидни ремени-каиши од стандардни V-ремени до ремени со високи перформанси „Xtra Power“ кои можат да пренесат до 40% повеќе енергија од стандардните производи.

Сепак, идентификувањето точно кој производ ви треба од толку широк избор може да се поедностави со користење на нашите алатки за јасна селекција.

За да ја направите спецификацијата брза и едноставна, кликнете до онлајн каталогот на SKF за јасен опис на секој тип на производ, пред да дефинирате конкретни детали.

Овде можете да го најдете целиот асортиман на делови што ви се потребни.

Карактеристики

 • Произведен според светската спецификација PTP 0299
 • Достапен во сите стандардни типови на производи
 • Фабрикувани од широк спектар на материјали

Придобивки

 • Услугата за мапирање на ремен-каиш на погон  помага да се зголеми ефикасноста на постројката
 • Производите на Xtra Power ги зголемуваат перформансите и долговечноста

Достапни се алатки за пресметка

SKF Belt Calculator   Апликации за мобилен телефон

Оваа апликација обезбедува едноставен начин за теренските инженери и техничките продавачи да го проверат квалитетот на постоечкиот дизајн на погон на ремен дури и на најоддалечените места.

Дополнително, апликацијата им овозможува на корисниците да предложат повеќе од 100 алтернативни решенија во рок од неколку секунди и цртежи по е-пошта и инструкции за инсталација во PDF формат од нивните мобилни уреди.

 

SKF Belt Calculator

SKF Belt Drive Design Calculations tool – Апликација за пресметка и избор на каиши за работа од (Мобилен телефон)

(дома-канцеларија)

app-store
play-store

(Достапна и за мобилни телефони )

Алатката SKF Belt Drive Design Calculations (верзија 3.1.2) им овозможува на теренските инженери и техничките продавачи да го проверат квалитетот на постоечкиот дизајн на погон на ремен на нивните работни површини.

Дополнително, апликацијата им овозможува на корисниците да предложат повеќе од 100 алтернативни решенија.

 

Инструкции за инсталација:

Овој софтвер ќе работи на вашиот локален компјутер со инсталација.

Десктоп Engine бара Microsoft NET Framework 2.0 да работи, така што Microsoft NET Framework 2.0 или понова верзија мора да се инсталира на компјутерот.

Ако сè уште не е инсталирано, посетете го download.microsoft.com за да го преземете NET Framework.

Кога е достапен NET Framework 2.0 или понова верзија, следете ги упатствата подолу:

Преземете и отпакувајте датотека

Отворете SKFPTBeltCalc.exe за да започнете со инсталацијата

Следете ги упатствата на волшебникот за инсталација

Оваа апликација обезбедува едноставен начин за теренските инженери и техничките продавачи да го проверат квалитетот на постоечкиот дизајн на погон на ремен дури и на најоддалечените места.

Дополнително, апликацијата им овозможува на корисниците да предложат повеќе од 100 алтернативни решенија во рок од неколку секунди и цртежи по е-пошта и инструкции за инсталација во PDF формат од нивните мобилни уреди.

SKF Xtra Power BeltsSKF ПОЈАЧАНИ КАИШИ

V-belts designed for maximum performance – појачани каиши за максимални перфонманси

SKF Xtra Power каишите – ремените се дизајнирани да испорачуваат до 40%

поголема моќност од стандардните завиткани ремени.

Покрај тоа, овие појаси ќе го продолжи работниот век на вашата апликација, со што ќе се намалат трошоците.

Кога ги заменувате постоечките ремени со SKF Xtra Power Belts, вие

може потенцијално да го зголеми вашиот работен век до 40%.

Зголемен работен век = помалку застој = помалку одржување = помали трошоци.

Предности

 • Хомогена, координирана интеграција на ременот-каишот, крилото и жлебот на ременицата
 • Намалено абење на жлебот на ременицата поради оптимизирана ткаенина за покривање
 • До 97% ефикасност на возењето
 • Отпорни на масло и топлина, и се антистатички
 • Затегнување еднократно, нема потреба од задржување на попочетниот период на испуштање
 • Подобрено однесување на непречено работење и ниски нивоа на вибрации
 • Добра отпорност на ударни оптоварувања

Достапни профили

SPZ, SPA, SPB, SPC ISO клин стандард 3V, 5V, 8V RMA стандард тесен клин.

Детали за изградба

Затегнувачките членови за SKF Xtra Power Belts се направени од полиестер,

да се приспособат на тешки товари на затегнување со минимално издолжување.

Едно влакно наполнето соединение кое ги обвиткува затегнувачките жици им овозможува на ремените да се приспособат на повисоки динамички оптоварувања без да се загрози флексибилноста.

Ткаенината за покривање обезбедува одлична отпорност на абење и триење притоа обезбедувајќи одлична цврстина на свиткување.

SKF Xtra Power Belts

Transmit the full
power of SKF!

Looking for a superior V-belt
for your heavy-duty drive?

Ремени XP2

SKF Xtra Power Појасите се дизајнирани да испорачуваат до 40% поголема моќност од стандардните завиткани ремени .

Со замена на постоечките ремени со SKF Xtra Power Belts, работниот век на вашиот

апликацијата потенцијално може да се зголеми за до 40%.

Ова води до зголемен животен век, помалку време на застој, помалку одржување и

цена .

Ремени XP2 нуди нова конструкција, нови материјали и подобри севкупни перформанси

од серијата XP.

 1. Антистатички гумирана јакна од 12O°

Гумата што се користи во материјалот на јакната Ремени XP2 нуди подобра цврстина, издолжување и флексибилен замор ,отпор што резултира со подобар работен век од оној на XP.

Конструкцијата на ткаенината на јакната е оптимизиран за намалување на абењето на ременицата.

Стандардно отпорни на масло и топлина.

 1. Гума за перница (NR)

Новата гума за горните перничиња обезбедува одлична адхезија и заштита на жиците.

Исто така има

подобри својства на истегнување и издолжување, со помала цврстина за одлична флексибилност.

 1. 3. Кабел за истегнување сега направен од HMLS (висок модул со ниско собирање) полиестер

Новиот HMLS материјал што се користи во XP2 нуди подобра димензионална стабилност од PET

(полиестер) што се користи во постарата генерација на серијата XP

Каблите се претходно затегнати и топлински стабилизирани за време на производството за конзистентност на должината

 1. Перница / гума за поддршка со попречно ориентирана гума наполнета со влакна

Залихите ориентирани кон полиестерски влакна обезбедуваат одлична поддршка директно под затегнувачките жици,притоа овозможувајќи одлична флексибилност околу ремениците (снопови)

 1. Долна гумена маса за перниче

Гумата за перница обезбедува одлични својства на свиткување и отпорност на замор

 • Статичките својства на XP и на XP2 се идентични
 • Ремените се антистаични и се усогласени со ISO 1813
 • Препорачана работна температура опсегот е -35 до 65 °C (-31 до 149 °F)

Достапни профили:

 • ISO клин SPZ, SPA, SPB и SPC .
 • RMA тесен клин 3V, 5V и 8V дел .

Новата генерација на појаси со тесен клин (ISO и RMA)

SKF Xtra Power Belts

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!