Чаури и Вметнувачи – Bushings and hubs

Чаури и Вметнувачи

Поедноставете ги инсталациите со лесни за поставување, висококвалитетни чаури и вметнувачи

Чаури и вметнувачи се достапни во многу варијанти, нудејќи специфични предности во апликациите за пренос на енергија, кои се движат од автомобилска до правење хартија.

 

Нашите производи се изработени од висококвалитетен челик.

Повеќето се обложени со фосфат или поцрнети за да се подобри отпорноста на корозија.

Нудиме конусни, QD и чаури без клуч, како и глави за заварување и завртки.

Дополнително, нашите SH чаури издржуваат тешки товари (и за вртежниот момент и за аксијалните сили) и екстремните температури.

 

Сите чаури лесно се поставуваат и се отстрануваат со помош на основни алатки, така што има минимално време на застој при секое монтирање.

Добар пример се нашите черупки без клуч FX, кои имаат пречки од 360 степени.

Ова овозможува компонентите лесно да се позиционираат и монтираат без потреба од клуч.

 

Оваа широка достапност на големини и типови значи дека не е потребно прилагодување, а соодветен производ е достапен на полица за кратко време.

 

За да започнете со одредување производ, кликнете на копчето „Онлајн каталог“ и изберете производ од менито.

За SH чаури, кликнете на соодветното копче.

КАРАКТЕРИСТИКИ:

  • Достапен е широк спектар на големини на метрички и цоловни отвори
  • Изработен од висококвалитетен челик
  • Лесно се инсталира и отстранува со помош на основни алатки

Придобивки:

  • Направени се од врвен јаглероден челик
  • Фосфатната обвивка и оцрнувањето ја зголемуваат отпорноста на корозија
  • SH чаурите издржуваат високи вртежни моменти и аксијални оптоварувања и екстремна топлина и студ

Bushing Hubs

SH Bushings – SH Чаури

SH чаури

 

Внатрешните и надворешните компоненти на SH чаурите се навојни за да одговараат на поделен заострен агол.

На внатрешната компонента е поставена навртка со завртки.

Кога завртките се затегнати, надворешната компонента подлежи на аксијален притисок и се „качува“ по навојот на внатрешната компонента.

 Внатрешната компонента со дупчиња ќе се притисне на вратилото, а надворешната компонента, ако има дупчиња, ќе се притисне на главината.

 

Клучните зглобови може да се отфрлат

Со SH чаури нема потреба да се зголемува дијаметарот на вратилото и нема потреба од изгубено време за обработка на клучевите и аксијално прицврстување на спојницата.

 

Центарот е таму

На склоповите на глави често им е потребна некоја форма на средно центар.

Или како составен дел на главнината правилно или заварени во него.

SH чаурата е изработена од заварлив челик.

 Со надворешна компонента без дупчиња (SHR), може да се завари директно во отворот на главината.

Делува како среден центар и заштедува време и материјал.

Нема потреба да се грижите за лизгање

SH чаурата е дизајнирана за тешки товари, и за вртежен момент и за аксијални сили.

Сепак, секогаш ќе бидат потребни точни завршни обработки и тесни толеранции за центар и вратило.

На SH-Bushing му треба само толеранција од h11-k6 на вратилото и H7-H11 во вметнувачот.

Температурата може да се игнорира

SH чаурата е целосно механичка.

Нема хидраулични делови чувствителни на температури ,така, може да се користи насекаде – дури и при екстремен студ или топлина.

SKF SH Чаури

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!