Екстра големи индукциски грејачи од серијата TIH L

Сеопфатен опсег за лежишта до 1200 kg

Грејачите од серијата SKF TIH L се карактеризираат со висока грејна моќ и големи димензии.

Тие се продолжение на серијата TIH за загревање лежишта со големи димензии.

 Сите грејачи се опремени со лизгачки јареми, дизајн со двојна намотка и напредна електроника за напојување.

Рамката на грејачот овозможува лесен транспорт со виљушкар.

Клучните разлики помеѓу грејачите во опсегот TIH L се моќноста на греењето и работната површина.

 

Напредната електроника за напојување, со прецизна контрола на електричната струја, помага да се контролира зголемувањето на брзината на температурата.

Користејќи само 20 kVA електрична енергија, серијата TIH L може да загрее големи лежишта со тежина до 1200 kg (2600 lb).

Автоматската демагнетизација го намалува ризикот од контаминација со црни остатоци по загревањето.

Термичката заштита од прегревање го намалува ризикот од оштетување на индукцискиот калем и електрониката, зголемувајќи ја доверливоста и безбедноста.

Достапно со три различни работни области.

Достапно во три напонски варијанти за да одговараат на повеќето работни напони ширум светот.

Лежиштата може да се загреваат вертикално или хоризонтално.

Серијата TIH L на индукциски грејачи на SKF е дизајнирана за брзо и безбедно монтирање на големи лежишта во работилница или на терен.

Грејачите нудат голема разновидност и се погодни за голем број видови и големини на лежишта.

Грејачите од серијата TIH L може да се најдат во скоро сите индустрии со лежишта со големи димензии.

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!