ЕДНОРЕДНИ РАДИЈАЛНО ТОПЧЕСТИ ЛЕЖИШТА

ЕДНОРЕДНИ РАДИЈАЛНО ТОПЧЕСТИ ЛЕЖИШТА

SKF радијалните топчести лежишта можат да се добијат во едноредна и дворедна изведба.

Нивни посебни предности се:

  • робустен квалитет
  • способност за поднесување на тешки оптоварувања
  • ниско триење, мирна работа

Лежиштата со штитници или гумени заптивки на двете страни наполнети се со маст на база на литиум, а тоа значи дека имаат добра особина и можат да се користат и на температури помеѓу -30C и +110C

Тие имаат мало триење и се оптимизирани за низок шум и ниски вибрации што овозможуваат високи ротациони брзини.

Тие прифаќаат радијални и аксијални оптоварувања во двете насоки, лесно се монтираат и бараат помалку одржување од другите типови лежишта.

Толеранции

Радијалните топчести лежишта се произведуваат сериски по нормални толеранции, а некои големини може да се добијат и со зголемена точност по P6 или P5 барањата.

Границите на зазорот се по спецификациите ISO 5753 : 1991

61952-ma-c3-skf-deep-groove-ball-bearings-500x500
SINGLE-ROW-BALL-BEARINGS__66409.1605765209

Кафези

Зависно од димензиите на серијата и големините на лежиштето SKF радијалните топчести лежишта имаат:

  • пресувани челични кафези (во тој случај нема суфикси)
  • кафези од полиетилен 6,6 зајакнати со влакна од стаклена волна
  • машински обработени кафези од месинг
  • Лежиштата со кафез од полиамид можете нормално да ги користите на температури до 120°C.

Каталогот со лежишта на SKF наведува голем асортиман на дизајни, варијанти и големини на топчести лежишта со длабоки жлебови.

Надвор од нашата понуда на каталог, топчестите лежишта се приспособливи за да нудат предности за апликации со специфични потреби за изведба.

Повеќе информации за овие лежишта можете да добиете од БиБ УНИКООП.

The right choice for your
high performance solution

SKF Quiet Running
Deep Groove Ball Bearings

SKF bearings with Solid Oil
Relubrication-free solutions for wet environments

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!