COOPER

Откако Томас Купер го измислил лежиштето со сплит валјак во 1907 година, брендот Купер е универзално прифатен како репер за квалитет и експертиза на сплит валчести лежишта.

Повеќе од 100 години подоцна, Купер е горд што продолжува да нуди највисок квалитет и најширок опсег на разделување на лежиштата на вратилото на пазарот, потврдувајќи го статусот на компанијата како лидер во технологијата.

Купер е компанија на SKF.

Расцепот до лежиштето на вратилото може да се изгради околу оската без да се расклопува соседната опрема или машини.

Ова значи значително намалување на времето на монтирање на цврсти лежишта, со драматично намалување на времето на застој и огромни заштеди во одржувањето на постројката. Заштедите се особено високи на „заробени“ или недостапни локации.

Едноставно за инсталирање, проверка или отстранување

Добивањето пристап до виталните компоненти без потреба од отстранување на опремата не само што ги заштитува работниците од можни повреди, туку може да биде одлучувачки фактор помеѓу продолжувањето на операциите или планирањето за неопходното време на застој.

Куперните раздвоени лежишта се поделени на лежиштата на вратилото дизајнирани да се расклопат на помали компоненти – со што се олеснуваат задачите за подигнување и ракување и олеснување на склопувањето или менувањето дури и во најтесните позиции.

Празнините се однапред поставени, така што не е потребно прилагодување на одборот и не се потребни специјалистички алатки за монтирање.

Нашето долгогодишно искуство во барањата на морскиот сегмент значи дека стандардниот производ може да вклучи низа приспособени карактеристики за да одговараат на индивидуалните барања и спецификации.

 Примери од нив се прикажани во нашата постаментна единица Z линија спроти.

Сферичното подмачкување на патронот овозможува дополнително движење за да се справи со свиткување на трупот на садот

Рамната, цврста долна страна на основата на постаментот овозможува совршена површина за заглавување соединенија

Завртките за дигање овозможуваат едноставно порамнување на лежиштата долж вратилото

Инспекциски дупки за мерење на место на аксијалната положба на вратилото

Допрени дупки-отвори за сензори за температура и вибрации

ОРИГИНАЛНИОТ СПИТЕН ВАЛЕЧКИ

Сплит валчести лежишта SKF Cooper

SKF Cooper split roller bearings

Дизајнот на SKF Cooper сплит валчестите лежишта ги прави корисни за недостапни апликации каде што монтажата, демонтажата и одржувањето се предизвик, на пример, помеѓу макара за глава и менувач или мотор.

Тие се исто така многу погодни за долги осовини за кои е потребна поддршка на неколку позиции или на осовини за радилица.

Според тоа, раздвоените валчести лежишта можат да бидат идеално решение за намалување на времето за одржување и поправка на машините.

Тие обично се монтираат во кертриџ кој се вклопува во различни видови куќишта, градејќи комплетна единица.

 

Единиците со раздвоени лежишта на SKF Cooper може да се расклопат на помали компоненти, со што се олеснуваат задачите за подигнување и ракување и правење монтирање или замена едноставно дури и во најтесните и недостапни услови.

Расчистувањата се однапред поставени, така што нема потреба за какви било прилагодувања на лице место или специјализирани алатки за монтирање.

SPLIT ROLLER BEARING

Higher-Capacity 01E & 02E Series Bearings

Improve uptime
with the E-series upgrade

SKF Cooper split
spherical roller bearings

SKF Cooper split bearings

SKF Cooper roller bearings – helping to keep the steel industry moving

Split roller bearings
for conveyors

Split roller bearings
for fan and blower applications

SKF Cooper Marine solutions

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!