SKF Speedi-Sleeve – нов линк

Оваа обвивка со тенкоѕиди [0,28 mm (0,011 ин.)], развиена од SKF, едноставно се турка во позиција преку истрошената површина, обезбедувајќи површина на спротивната страна која е оптимизирана за радијални заптивки на вратило.

Не е вклучено расклопување или обработка на вратилото и скапото време на застој е минимизирано.

Бидејќи може да се користи печат со иста големина како оригиналот, нема потреба да барате други пломби или да чувате залиха со различни големини.

Не е потребна посебна опрема бидејќи алатката за инсталација е испорачана со чаурата.

Сè што е потребно за монтирање е чекан и клешта.

 

Опсег на големини

Опсегот на стандардна големина опфаќа чаури за дијаметри на вратило од 11,99 до 203,33 mm (0,472 до 8 инчи).

Во зависност од производствените количини, може да се произведуваат нестандардни големини.

Секоја чаура е дизајнирана да одговара на одреден опсег на дијаметар на вратило, обично над и под номиналниот дијаметар на вратилото.

 Ова овозможува одредена флексибилност за да се приспособат варијациите во вистинскиот дијаметар на вратилото.

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!