Електро-механички автоматски диспензер за лубрикант со една точка

Автоматски диспензер за лубрикант од серија TLMR

Автоматскиот диспензер за подмачкување SKF е автоматско подмачкување со една точка дизајнирано да снабдува маст до една точка за подмачкување.

Со релативно висок притисок од 30 бари, овој лубрикатор може да работи на долги растојанија обезбедувајќи оптимални резултати со тешко достапни и небезбедни локации за подмачкување.

Со широк температурен опсег и робустен дизајн, лубрикаторот TLMR е погоден за работни услови со различни нивоа на температура и вибрации.

 

Карактеристики и придобивки

 • Наполнет со висококвалитетни масти на SKF
 • Температурно независна стапка на издавање
 • Максимален притисок на празнење од 30 бари во текот на целиот период на издавање
 • Стапката на издавање достапна во различни поставки
 • Достапен во две верзии: TLMR 101 напојуван од батерии (стандарден литиум AA тип) и TLMR 201 напојуван од 12-24 волти DC
 • Достапен со патрони кои не се полнат во две големини: 120ml и 380ml
 • Лесен за инсталирање и употреба
 • Висока заштита од вода и прашина (IP=67)
 • Софтверот SKF DialSet помага да се пресмета точната стапка на издавање
 • Широка палета на додатоци
 • Типични апликации
 • Далечинско монтирање за подмачкување на опасни и рестриктивни локации
 • Апликации кои бараат голема потрошувачка на лубрикант
 • Апликации кои доживуваат високи вибрации при работа
 • Одличната заштита од вода и прашина (IP=67) го прави TLMR погоден за општи машини и машини за преработка на храна
 • Одличните перформанси на високи температури го прават TLMR погоден за моторни простории и апликации за топли вентилатори
 • Одличните перформанси на ниски температури го прават TLMR погоден за апликации на турбини на ветер

SKF Automatic Lubricant Dispenser
TLMR series

Упатство за користење

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!