Автоматски подмачкувачи со една точка на гас

СИСТЕМ SKF 24

Единиците се испорачуваат готови за употреба директно од кутијата и исполнети со широк спектар на SKF мазива со високи перформанси.

Активирањето без алатки и поставувањето на времето овозможуваат лесно и прецизно прилагодување на протокот на подмачкување.

 

Карактеристики и придобивки

 • Флексибилна стапка на издавање од 1 до 12 месеци
 • Доколку е потребно, може да се запре или прилагоди
 • Внатрешна оценка за безбедност: ATEX одобрен за зона 0
 • Транспарентниот сад за лубрикант овозможува визуелна проверка на стапката на издавање
 • Компактна големина, дозволува инсталација во рестриктивни области
 • Достапни се маснотии и масла за синџири
 • Софтверот SKF DialSet помага да се пресмета точната стапка на издавање
 • Широка палета на додатоци.

 

Типични апликации – примена

 • Апликации на рестриктивни и опасни локации
 • Подмачкување на куќиштето на лежиштата
 • Електрични мотори
 • Вентилатори и пумпи
 • Транспортери
 • Кранови
 • Синџири (масло)
 • Лифтови и ескалатори (нафта)

SKF SYSTEM 24 – LAGD series

SKF Automatic Lubricators

Упатство за употреба

Додатоци за автоматско подмачкување

За употреба со лубрикатори од сериите LAGD, TLSD и TLMR

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!