Средно индукциски грејач TIH 100M

Висок капацитет за загревање до 120 kg лежиште

Средно индукцискиот грејач SKF TIH 100m ги има истите високи стандарди на ефикасност и перформанси како помалиот грејач TIH 030m, во комбинација со зголемен капацитет.

Напредниот дизајн на електрониката за напојување овозможува карактеристики на прецизна контрола на електричната струја, прекини за да се избегне прегревање и контрола на стапката на зголемување на температурата.

Поставувањето на индукцискиот калем надвор од куќиштето на грејачот овозможува загревање на лежиштата со тежина до 120 kg (264 lb).

Грејачот е опремен со термичка заштита од прегревање за да се намали ризикот од оштетување на индукцискиот калем и електрониката.

Покрај температурниот режим, TIH 100m е опремен со временски режим за загревање на компонентите, освен лежиштата. Грејачот се испорачува стандардно со три јареми и е достапен во две изведби: 230V/50-60Hz или 400-460V/50-60Hz.

Стандардна вртлива рака за јарем со големи димензии

Способен да загрее лежиште од 97 kg (213 lb) за помалку од 20 минути, заштедувајќи време и енергија

Поставувањето на моќноста во 2 чекори и помалите јареми овозможуваат безбедно загревање на помалите лежишта и со помала потрошувачка на енергија

Температурниот режим претходно поставен на 110 °C (230 °F) за да се спречи прегревање на лежиштето

Автоматска демагнетизација

Преклопливите потпорни краци на лежиштето овозможуваат загревање на лежиштата со поголем дијаметар и го намалуваат ризикот од соборување на лежиштето за време на загревањето

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!