Пренослив индукциски грејач SKF TWIM 15

Преносливо решение за греење со лежиште

Преносливиот индукциски грејач SKF TWIM 15 е дизајниран за апликации во работи за одржување за загревање на лежиштата што се монтирани со пречки што се вклопуваат на вратило.

Загревањето на лежиштето предизвикува негово проширување, што ја елиминира потребата од употреба на сила за време на инсталацијата.

Општо земено, користењето на TWIM 15 за генерирање температурна разлика од 90 °C (162 °F) помеѓу лежиштето и вратилото е доволно за да се овозможи инсталација.

Покрај тоа, TWIM 15 може да се користи за загревање на други метални компоненти во облик на прстен, обезбедувајќи флексибилност при употреба.

Користејќи електрична енергија, TWIM 15 има пластична конструкција од стаклени влакна, отпорна на високи температури, која овозможува ниска температурна разлика помеѓу внатрешниот и надворешниот прстен на лежиштето.

Ова помага да се намалат внатрешните тензии што се создаваат поради прекумерното термичко проширување на внатрешниот прстен во споредба со надворешниот прстен.

Уредот има лед контролна табла која е лесна за корисникот која не бара посебна обука и е едноставна за разбирање.

Панелот се користи за регулирање на температурата и исто така покажува дека TWIM 15 работи.

 

Предности на TWIM 15:

  • Иновативно загревање на лежиштата
  • Пренослив, компактен и лесен
  • Не се потребни јареми за поддршка
  • Автоматско следење на температурата
  • Ја открива големината на лежиштето и соодветно се загрева
  • Различни нивоа на моќност
  • ЛЕД контролна табла која е лесна за корисникот
  • Тивко работење

Пакетот пренослив индукциски грејач TWIM 15 вклучува:

  • Пренослив индукциски грејач TWIM 15
  • Магнетна температурна сонда од 400 mm од типот К TWIM 15-3

SKF Induction Heaters

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!