Повеќежилен индукциски грејач

Multi-core induction heater

Флексибилно решение за греење за многу големи лежишта и работни парчиња

Индукциските грејачи со повеќе јадра на SKF се енергетски ефикасни, решенија за греење направени по нарачка.

 

Во споредба со другите методи на греење, тие често можат значително да заштедат време за греење.

Сериите TIH MC се слични на стандардниот опсег на TIH, со неколку клучни разлики и дополнителни карактеристики:

 

Флексибилен дизајн, кој се состои од голем број индукциски грејни јадра и намотки контролирани од еден контролен и напојувачки кабинет

Погоден за загревање големи работни парчиња со тенок пресек, како што се прстени за вртење и гуми за железнички тркала

Можни се грејни капацитети од неколку тони, во зависност од примената

Овозможува порамномерен температурен градиент низ целиот обем.

Ова е особено важно за компонентите чувствителни на нерамномерно индукционо загревање

Уникатниот дизајн овозможува брзо и економично производство на решенија по нарачка

SKF може да го конфигурира потребниот тип на грејач од серијата TIH MC, во зависност од апликацијата.

 

За дополнителни информации, контактирајте го БиБ УНИКООП

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!