Induction heaters

ИНДУКТИВНИ ГРЕАЧИ ЗА МОНТАЖА НА ЛЕЖИШТА

 

НЕПРАВИЛНИ МЕТОДИ НА МОНТАЖА СЕ ЗА 16% ОД ПРЕРАНИ ДЕФЕКТИ И ОТКАЖУВАЊА

SKF Индукциски грејачи

За да се намали ризикот од неправилно монтирање, SKF помогна во пионерската употреба на преносни индукциски грејачи за апликации за монтирање на лежишта во 1970-тите.

Оттогаш, има многу напредок во технологијата и SKF е во првите редови во развојот на побезбедни, поефикасни и погодни за користење индукциски грејачи.

Концепт SKF m20

 

Вредноста SKF m20 ја означува тежината (kg) на најтешкиот SKF сферичен валјак од серијата 231 што може да се загрее од 20 до 110 °C (68 до 230 °F) за 20 минути.

Ова ја дефинира излезната моќност на грејачот наместо неговата потрошувачка на енергија.

За разлика од другите грејачи на лежиштето, постои јасна индикација за тоа колку време е потребно за загревање на лежиштето, наместо само максималната можна тежина на лежиштето.

Опсег на индукциски грејачи на SKF

Сеопфатната палета на SKF индукциски грејачи е погодна за повеќето апликации за греење со лежишта.

Табелата за избор подолу дава општи информации за избор на индукциски грејач за апликации за греење со лежишта.

 За грејни компоненти освен лежиштата, SKF препорачува употреба на грејач од серијата TIH L MB.

 Контактирајте со БиБ УНИКООП за да ви помогне да изберете соодветен индукциски грејач за вашата апликација.

 

SKF Индукциски грејачи

Сеопфатната палета на индукциски грејачи на SKF може да се користи за ефикасно загревање на лежиштата и работните делови, и големи и мали.

Предности

  • Нивниот иновативен дизајн нуди значителни предности и за сопствениците и за операторите:
  • Напредната електроника за напојување, со прецизна контрола на електричната струја, помага да се контролира зголемувањето на брзината на температурата
  • Опција за поставување на моќноста во два чекора (50% / 100%), овозможува малите лежишта да се загреваат безбедно и со помала потрошувачка на енергија
  • За компонентите за греење, освен лежиштата, сите грејачи се опремени со режим на време на загревање, а за големи компоненти, достапни се оптимизирани грејачи TIH MB за цврсти работни парчиња
  • Термичката заштита од прегревање го намалува ризикот од оштетување на индукцискиот калем и електрониката, зголемувајќи ја доверливоста и безбедноста
  • Автоматската демагнетизација го намалува ризикот од контаминација со црни остатоци по загревањето
  • Достапно во различни напонски варијанти, за да одговараат на повеќето работни напони ширум светот
  • Се испорачува со ракавици отпорни на топлина за подобрена безбедност на операторот
  • Карактеристики и придобивки

 

ТИПОВИ НА ИНДУКТИВНИ ГРЕАЧИ

Мал индукциски грејач TIH 030M

(Висок капацитет за загревање до 40 kg лежиште)

Малиот индукциски грејач SKF TIH 030m комбинира висок капацитет за греење со преносливост.

Компактниот лесен дизајн го прави TIH 030m пренослив.

Поставувањето на индукцискиот калем надвор од куќиштето на грејачот овозможува загревање на лежиштата со тежина до 40 kg (88 lb).

Индукцискиот грејач е опремен со термичка заштита од прегревање за да се намали ризикот од оштетување на индукцискиот калем и електрониката.

Покрај температурниот режим  TIH 030 m е опремен со временски режим за загревање на компонентите освен лежиштата.

Индукцискиот систем за греење се испорачува стандардно со три јареми и е достапен во две изведби: 230V/50-60Hz и 100-110V/50-60Hz.

Компактен лесен дизајн; само 20,9 kg (46,0 lb) што ја олеснува преносливоста

Поставувањето на моќноста во 2 чекори и помалите јареми овозможуваат безбедно загревање на помалите лежишта и со помала потрошувачка на енергија

Преклопливите потпорни краци на лежиштето овозможуваат загревање на лежиштата со поголем дијаметар и го намалуваат ризикот од соборување на лежиштето за време на загревањето

Може да загрее лежиште од 28 kg (61,7 lb) за само 20 минути

Температурниот режим претходно поставен на 110 °C (230 °F) за да се спречи прегревање на лежиштето

Автоматска демагнетизација

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!