Голем индукциски грејач TIH 220M

Висок капацитет за загревање до 300 kg лежиште

Големиот индукциски грејач SKF TIH 220m е сигурен и робустен индукциски грејач од опсегот SKF TIH…m.

Погоден е за загревање лежишта до максимална тежина од 300 kg (660 lbs) и цврсти компоненти до максимална тежина од 150 kg (330 lbs).

Напредниот дизајн на електрониката за напојување, вклучувајќи контрола на струјата и прегревањето, во комбинација со корисни карактеристики како што се лизгачки краци и далечински управувач се стандардни за опсегот TIH…m.

Максималната ефикасност се постигнува со поставување на индукцискиот калем надвор од куќиштето на грејачот, во центарот на лежиштето, што резултира со пократко време на загревање и помала потрошувачка на енергија.

Работниот ЛЕД дисплеј и контролната табла се интегрирани во далечински управувач, што го прави грејачот лесен за користење. За да одговара на различни работни напони ширум светот, TIH 220m е достапен во различни варијанти на напон.

Може да загрее лежиште од 220 кг (480 lbs) за само 20 минути, заштедувајќи време и енергија

Се испорачува стандардно со две јареми, што овозможува загревање на лежиштата со дијаметар на отворот од 60 mm (2,3 инчи) до максимална тежина од 300 kg (660 lbs)

Преклопливите потпорни краци на лежиштето овозможуваат загревање на лежиштата со поголем дијаметар и го намалуваат ризикот од соборување на лежиштето за време на загревањето

Поставувањето на моќноста во 2 чекори и помалиот јарем го олеснуваат ефикасното загревање на помалите лежишта со помала потрошувачка на енергија

Температурниот режим претходно поставен на 110 °C (230 °F), помага да се спречи прегревање на лежиштето

Автоматска демагнетизација

Постојано достапни

Одговорноста, навременоста и квалитетното завршување на сите барања од клиентите 24/7 СЕ НАШ ЗАШТИТЕН ЗНАК!