На развивање на своите решенија за пренос на енергија, СКФ е во можност да понудат соодветни решенија и производи за замена на постојните.Затоа, ќе ви овозможи широк избор на подобри перформанси со оптимална цена. СКФ Моќ на трансмисија производи вклучуваат Каиши, Чекреци, синџири, sprockets, спојки и чаури вметната.Прашајте не за повеќе детали во врска со достапноста на новите СКФ

Power transmission products и како тие можат да ви помогнат да се постигнат нови нивоа на продуктивност.

Каиши
Ременици
Ланци
Ланчаници
Спојки
Вметнувачки Чаури

Повеќе детали за СКФ производите за пренос на енергија може да се најде на следната страница на СКФ SKF Power transmission on SKF.com

Power transmission products

Каиши

Отпорност на масло и топлина / анти-статички особини ги надминува стандардите за индустријата.

Еминентни светски добавувачи на гуми, заедно со строга контрола обезбедуваат супериорни (супер) перформанси од СКФ.

Назабени кaиши oд полиуретан со челични жици се исто така достапни.

Ременици

Ремениците се статички избалансирани да се обезбеди вистински труд на толеранција кон голема брзина.

Динамична рамнотежа така е можно да се направи како што се бара.

Сите ременици до 300мм (12in) дијаметар надвор од границата се паковани, додека над 30 килограми (66 lbs) се на основен сет.
Ланци

Сите ланци се во пакован маслен конзерванс, што овозможува дa производот секогаш стигнува до крајниот купувач во одлична состојба.

СКФ користи процес на подготовка на конзервирано масло, како би се обезбедил подолг животен век.

Сите СКФ ланци се пакуваат во пластична амбалажа, пред да бидат ставени во кутија.

Достапни во широка палета: Дакрометал, Никел, Цинк и Железо.

Ланчаници

Сите ланчаници се во пакован маслен конзерванс, што овозможува дa производот секогаш стигнува до крајниот купувач во одлична состојба.

Ланчаниците се исто така достапни со Калени Заби .

Сите Ланчаници до 300мм (12in) надворешен дијаметар се паковани; Ланчаници над 30 kg (66 lbs) се на основен тест.

Спојки

Флексибилна гумена, Канџаста, Ланчеста, gear, grid, FRC , мрежа, FRC, Универзална, и Големи спојки, без разлика која врста на спојка ви е потребна.

Сите Спојки се спакувани и запечатени во соодветно пакување за заштита;

Над 30 kg (66 lbs)се основно паковани за лесна и безбедна монтажа.

Вметнувачки чаури

Вметнувачките чаури се дизајнирани за брза и лесна монтажа, и се расклопуваат со основни алати, што резултира во минимално време да се постави.

Секоја Вметнувачка чаура има соодветен број за соодветен отвор, со што се намалува бројот на компоненти кои треба да се чува во складирање и со тоа го намалува трошокот за складирање.

Конусни ракав е дизајнирана со цел да се прилагодат на работа во поголема или помала оска со моќна комбинација за контакт, дури и на валкани осовини.